Det är faktiskt väldigt lätt att göra egen juice fullmatad med vitaminer och mineraler, om man till exempel vill ge en annalkande förkylning en match eller har trädgården full av godsaker som behöver tas omhand. Tänk på att ingefäran, även om den är liten och oansenlig, är extremt smakrik och kan slå ihjäl alla andra smaker om den överdoseras. Mängden juice det blir i slutänden är helt avhängigt hur färska och saftiga frukter och grönsaker du har hemma. Det blir inte mycket druvjuice av russin, om man säger så…

Fruktjuice med morot och ingefära
När trädgården bjuder på mer godsaker än du hinner äta upp kan du göra juice!
Fruktjuice med morot och ingefära
När trädgården bjuder på mer godsaker än du hinner äta upp kan du göra juice!
Portioner Tillagningstid
5dl 5min
Portioner
5dl
Tillagningstid
5min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: dl
Ingredienser
Portioner: dl
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala ingefäran. Skär bort skal och det vita från apelsinen, så du slipper beskan. Skala morötterna.
  2. Stoppa i morot, ingefära, apelsin och äpple i tur och ordning i råsaftcentrifugen. Kör äpplena sist, så att apelsinsaften minskar risken att äpplejuicen blir brun. Det går lika bra med citron eller lime, om apelsin är för sött i smaken.