Om du råkar ha köttfärssås över efter middagarna hemma, se till att du har cirka 1,5kg av den varan över nästa gång. Köttfärssås är en guldgruva om man gillar att förädla mat och skapa nytt. Här har vi tagit inspiration av lasagnette, som egentligen är en sorts lasagne fast gjort på linguine eller tagliatelle och köttfärssås från början. I brist på bandspaghetti tog vi fusilli, pastaskruvar, och kokade dem.

Den här rätten är dessutom så finurlig att du kan förbereda den hela vägen till monteringen, och ha redo i kyl eller frys att bara gratinera i ugn när det behövs sedan. Snabblagat så det förslår, om man utnyttjar tiden man ändå använder att göra köttfärssås till att göra lite extra av det goda. Har du riktigt bråttom kokar du upp kokvattnet till pastan i vattenkokaren. Det går mycket fortare än spisen.

Som lasagnette, fast på fusilli istället.
Fusilette
Som lasagnette, fast på fusilli istället.
Portioner Tillagningstid
4portioner 15minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
15minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Tag din favoritköttfärssås och lägg i en ugnsfast form. Sätt på ugnen på 225°C.
  2. Koka pastan enligt anvisning och häll av allt vatten noga. Blanda ner pastan i köttfärssåsen och strö ost över.
  3. Gratinera långt ner i ugnen i 10-12 minuter tills osten fått färg och allt är genomvärmt. Om du använder kylskåpskall färs kan den behöva längre tid i ugnen, sätt in den i ugnen tio minuter utan ost, lägg på osten när det gått ett tag så slipper du bränd ost ovanpå och kallt innandöme.