Till futomaki, stora sushirullar, kan man använda i stort sett vad som helst. Jag har i det här receptet valt tunt skurna gurkstavar, tunnskuren paprika, tunna strimlor lax och strimlad purjolök. Det är särskilt viktigt att skära purjolöken tunt eftersom den kan vara lite seg och svår att äta annars. Receptet på hur du kokar gott sushiris hittar du här!

Futomaki
Man kan ta det man har hemma och göra sushi av.
Futomaki
Man kan ta det man har hemma och göra sushi av.
Portioner Tillagningstid
10rullar 30min
Portioner
10rullar
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: rullar
Ingredienser
Portioner: rullar
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Koka och förbered sushiriset enligt anvisningarna på förpackningen, eller följ receptet på sushiris.
  2. Strimla ingredienserna i tunna fina strimlor. Du kommer att behöva ungefär en tredjedel så mycket ingredienser som ris.
  3. Lägg noriarket på en helt torr rullmatta. Fördela ris jämt över arket, men lämna en del av arket fritt. Var särskilt noga med ändarna så att de blir fina.
  4. Placera ingredienserna på riset så att de, när du börjar rulla, hamnar i mitten av rullen. Det kan kräva en hel del övning innan man får till det.
  5. Lyft närmaste änden och börja rulla med fast hand till en rulle. Håll fast ingredienserna så de hamnar snyggt i mitten och rulla. När du når den del av arket som saknar ris fuktar du fliken och rullar klart, det fuktiga noriarket klibbar ihop fint och limmar ihop rullen snyggt.
  6. Skär rullen i bitar med vass kniv. Fukta kniven mellan snitten så fastnar varken ris eller noriark medan du skär.