Pepparkakor klarar sig alldeles utmärkt på egen hand eftersom det är en smakrik kaka oavsett om du väljer att köpa dem färdiga eller satsar på hembakade pepparkakor. I konditorer brukar det även finnas trevliga chokladdoppade varianter, och det fungerar att ha ädelost på pepparkakor. Jag vet, det sistnämnda låter besynnerligt, men det smakar underbart.

Här har vi struntat i kompromisserna och gjort en pepparkaksfyllning som både innehåller mörk choklad (70 procent) och en kraftfull ädelost. Det är viktigt att det är en riktigt kraftfull ädelost eftersom den måste kämpa mot den massiva smaken av mörk choklad och smakrik pepparkaka. Väljer du en för mesig ost kommer smaken att försvinna fullständigt. Det är inte någon idé att satsa på en mildare choklad i kombination med en mildare ost, då det blir ganska lite fyllning i proportion till mängden kaka.

Pepparkakor med en smakrik fyllning av mörk choklad och kraftfull ädelost.
Fyllda pepparkakor
Pepparkakor med en smakrik fyllning av mörk choklad och kraftfull ädelost.
Portioner Tillagningstid
30kakor 30minuter
Portioner
30kakor
Tillagningstid
30minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: kakor
Ingredienser
Portioner: kakor
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Använd vattenbad för att smälta chokladen.
  2. Häll ner grädden i kastrullen.
  3. Smula ner ädelosten i kastrullen och rör om tills osten har smält.
  4. Ta en pepparkaka och bred ut ett ganska tjockt lager fyllning på den grova undersidan. Placera nästa pepparkaka med undersidan mot fyllningen så att du får en dubbelkaka där bägge pepparkakorna har den släta sidan utåt.