Gazpacho

Den klassiska spanska soppan har anor så långt bak i tiden att det är svårt att bena ut hur gammal den är och exakt vilka ingredienser det ska vara i den. Den passar perfekt i sommarvärmen, ta med den i en termos så håller den sig fräsch och kall på picknicken. Ett rustikt lantbröd och eventuellt lite gräddfil är perfekta smakkompisar till den här soppan.

Gazpacho
Kall soppa är gott i värmen.
Gazpacho
Kall soppa är gott i värmen.
Portioner Tillagningstid
4portioner 15minuter + 1 timma i kylen
Portioner
4portioner
Tillagningstid
15minuter + 1 timma i kylen
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skölj grönsakerna och hacka dem grovt. Lägg lite hackad gurka åt sidan till senare. Lägg resten av grönsakerna i mixern. Mixa till en slät puré.
  2. Tillsätt vinäger, vatten och fond, och mixa lite till.
  3. Ställ kallt i kylen i en timme så att smakerna går ihop.
  4. Servera kall med lite hackad gurka och fräscha nyklippta örter.