Gazpacho

Den klassiska spanska soppan har anor så långt bak i tiden att det är svårt att bena ut hur gammal den är och exakt vilka ingredienser det ska vara i den. Den passar perfekt i sommarvärmen, ta med den i en termos så håller den sig fräsch och kall på picknicken. Ett rustikt lantbröd och eventuellt lite gräddfil är perfekta smakkompisar till den här soppan.

Kall soppa är gott i värmen.

Gazpacho

Måltid: Soppa
Kök: Spanien
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 500 g tomater
  • 1 st röd paprika gärna söt spetspaprika
  • 0,5 st gurka
  • 1 st röd lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 msk fond gärna asiatisk röd
  • 0,5 tsk chili röd

Instruktioner

  • Skölj grönsakerna och hacka dem grovt. Lägg lite hackad gurka åt sidan till senare. Lägg resten av grönsakerna i mixern. Mixa till en slät puré.
  • Tillsätt vinäger, vatten och fond, och mixa lite till.
  • Ställ kallt i kylen i en timme så att smakerna går ihop.
  • Servera kall med lite hackad gurka och fräscha nyklippta örter.

Rulla till toppen