Grillad sötpotatis blir så gott att det nästan är godisvarning faktiskt. Men glöm inte att pensla potatisskivorna på båda sidorna, den blir väldigt lätt bränd och svart annars. Antingen penslar du med vanlig olja eller med samma olja eller marinad som du använt till det övriga grillmaten så blir det perfekt. Det går inte åt några stora mängder till potatisen, några matskedar på sin höjd om man är frikostig.

Så gott att det nästan är godisgott!
Grillad sötpotatis
Så gott att det nästan är godisgott!
Portioner Tillagningstid
3personer 15min
Portioner
3personer
Tillagningstid
15min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: personer
Ingredienser
Portioner: personer
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Tvätta sötpotatisen noga och torka den torr. Skiva den i centimetertjocka skivor.
  2. Pensla skivornas snittytor med olja eller marinad före grillning.
  3. Grilla på ganska hög temperatur tills de fått färg och börjar mjukna lite.
  4. Serveras nygrillade som tillbehör till kött eller grillspett.