Sparris hör till de där sakerna som ofta misshandlas till oigenkännlighet. Allra godast tycker jag dock att den är när den grillats och fått mysa lite med olivolja, svartpeppar och parmesan på tallriken. Inga goda smakämnen förlorade i något kokvatten, bara sparris och den utmärkta smakkompisen parmesan. Se till att grillmästaren lägger kolet så att du har ett område som är lite hetare och ett som inte är fullt lika hett, så att du kan maka på det som ska grillar till den värmezon de reagerar bäst i. Sparrisen tål ganska mycket värme, medan t ex en skiva bröd eller melon föredrar aningen svalare.

Det perfekta tillbehöret till grilltallriken.
Grillad sparris med parmesan
Det perfekta tillbehöret till grilltallriken.
Portioner Tillagningstid
3port 15min
Portioner
3port
Tillagningstid
15min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: port
Ingredienser
Portioner: port
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skär av det träiga på sparrisen, om det behövs. Skölj av den och pensla den med olivolja, eller vänd den i olivolja på ett fat strax före grillning.
  2. Vänd sparrisen ganska ofta så att den inte blir bränd, men får färg. Det här kräver lite handlag och att du hittat rätt ställe på grillen.
  3. När sparrisen börjar få färg kan du ta av den, lägg den på ett fat och ringla någon matsked fin olivolja över, strö parmesan över och dra några varv på svartpepparkvarnen.
  4. Serveras till grillmat eller som förrätt.