Grillspett kan göras på ett oändligt antal sätt, men oavsett hur du gör eller vad du väljer går det inte att komma ifrån att det är ett smidigt sätt att grilla munsbitsstora godsaker. Pensla spetten före grillning med lite olja eller marinad så får de trevlig färg.

Grillspett
Byter du kassler emot t ex färsk ananas, bitar av majskolv, zucchini eller klyftor av gul lök får du helt vegetariska spett.
Grillspett
Byter du kassler emot t ex färsk ananas, bitar av majskolv, zucchini eller klyftor av gul lök får du helt vegetariska spett.
Portioner Tillagningstid
3personer 15min
Portioner
3personer
Tillagningstid
15min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: personer
Ingredienser
Portioner: personer
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skölj tomaterna och paprikan. Borsta av svampen. Putsa bort fett och eventuella tråkigheter från kasslern.
  2. Om du använder bambupinnar bör du lägga dem i blöt innan du börjar trä på saker. Använder du metallspett är detta inget du behöver by dig om.
  3. Ta bort foten på svampen. Dela kasslern och paprikan i så stora bitar att de inte faller isär när du kör spettet igenom. Hur tjockt det är beror på vilken typ av spett du tänker använda. Ett grövre spett kräver större bitar.
  4. Trä på hela små tomater, svamphattar, kassler och paprika om vart annat på spetten.
  5. Pensla spetten med lite olja eller marinad för en vackrare yta och grilla tills kasslern börjar få lite färg. Eftersom allting på spettet är färdigt att äta är det bara en lagom konsistens och temperatur som krävs, inte att det ska bli genomstekt.