När någon säger ärtsoppa går tankarna oftast till den gula ärtsoppan, men det går lika bra att använda gröna ärtor.

I det här receptet används Imat matlagningsgrädde från Oatly och grönsaksbuljong för att göra rätten vegetarisk, men det går att använda vanlig matlagningsgrädde och till exempel kycklingbuljong om du hellre vill ha det. Servera gärna med rostat bröd.

En vegetarisk ärtsoppa som är gjort på gröna ärtor, och med chili och vitlök som ger lite sting i smaken.
Grön ärtsoppa med sting
En vegetarisk ärtsoppa som är gjort på gröna ärtor, och med chili och vitlök som ger lite sting i smaken.
Portioner Tillagningstid
2portioner 35minuter
Portioner
2portioner
Tillagningstid
35minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lökblandningen mjuk i olivoljan i en stekpanna. Flytta sedan lök och kvarvarande olivolja till SoupMakern.
  2. Häll i vatten, 350 gram ärtor, matlagningsgrädde, buljongtärning och hackad chili i SoupMakern.
  3. Välj programmet för slät soppa. Vänta tills SoupMakern är färdig. Häll i de kvarvarande ärtorna och smaka av med salt och svartpeppar.