Våfflor kan smaksättas precis som pannkakor och plättar. Det krävs lite experimenterande förstås, innan man hittat sina favoriter. Det här är en av mina: saffranvåfflor! De går åt försvinnande snabbt, de hinner nästan inte lämna någon kondens på tallriken alls faktiskt.

Det är inte bara färgen som blir makalös, doften från saffran är också helt fantastisk. De här våfflorna går åt lika fort som du hinner grädda dem!
Saffransvåfflor med ägg
Det är inte bara färgen som blir makalös, doften från saffran är också helt fantastisk. De här våfflorna går åt lika fort som du hinner grädda dem!
Portioner Tillagningstid
10st 45min
Portioner
10st
Tillagningstid
45min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Smält smöret. Låt det svalna. Kyl inte smöret snabbt, då blandar det sig sämre med smeten och fastnar lättare.
  2. Mät upp mjölet i en skål. Blanda i bakpulver och salt. Gör en liten grop i mitten och häll i lite mjölk. Rör ut den i mjölet. Fortsätt tillsätta mjölk och röra ut den i gropen tills det inte finns någon grop kvar och mjölken är slut, och du har en slät smet.
  3. Tillsätt det svala smöret, saffran och äggen. Inför första stekningen i våffeljärnet kan du smörja med lite extra smör, efter det kommer det inte att behövas, smöret i smeten kommer att smörja laggen.
  4. Mät upp cirka en deciliter smet och grädda gyllengula våfflor.
  5. Servera nygräddade våffelhjärtan med enligt något av förslagen på temasidan.