Hallon- och rabarbersmulpaj

Har du tillgång till hallon sedan förra året är det perfekt tid att använda dem nu tillsammans med vårens späda rabarber. Passa på att använda dem i en riktigt vårfräsch paj som ni kan avnjuta i skuggan medan fåglarna sjunger.

Eftersom bären och rabarberna är lite syrliga krävs en söt vaniljvisp eller gräddglass till, beroende på om man vill ha ljummen eller kall paj.

Hallon- och rabarbersmulpaj

Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

fyllning

  • 250 g hallon frysta
  • 200 g rabarber
  • 3 msk potatismjöl
  • 3 msk socker

Smuldeg

  • 150 g smör
  • 4 msk socker
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl havregryn

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp hallonen ur frysen, de behöver inte tina. Skär späda rabarberstjälklar i små bitar. Blanda alla bär med socker och potatismjöl.
  • Hacka ner rumsvarmt smör i mjölet. Blanda i havregrynen och sockret. Finfördela med gaffel till en smulig massa.
  • Blanda bär och smul i en paj och grädda i ugnen i 15-20 minuter, tills pajen fått fin färg och rabarbern är mjuk.
  • Servera med vaniljvisp eller gräddglass.

Rulla till toppen