Hallon och kokos fungerar bra som fyllning i bullar, men om man passerar sylten blir den lätt rinnig och har en klar tendens att rinna ner i botten av kakan. Kokosen stannar dok där den är, oavsett hur det går med hallonen. Färska bär har en större tendens att stanna kvar i bullen än sylt. Om du inte gillar fröna och inte vill passera hallon kan du använda slät marmelad eller sylt från butiken, kolla bara så det är en ganska stabil variant som inte rinner iväg hur som helst först.

Hallonbullar med kokos
Saftiga bullar, på gränsen till kladdiga om man passerar hallonsylten först.
Hallonbullar med kokos
Saftiga bullar, på gränsen till kladdiga om man passerar hallonsylten först.
Portioner Tillagningstid
16bullar 2timmar
Portioner
16bullar
Tillagningstid
2timmar
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: bullar
Ingredienser
Portioner: bullar
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, ljumma till fingervarmt, 37°. Rör ut jästen i mjölkblandningen.
  2. Blanda ner socker, salt, saffran och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig och ställ att jäsa på varm och dragfri plats under bakduk till sin dubbla storlek, ca 45 minuter.
  3. Passera eventuellt hallon eller hallonsyltsylten, om du inte gillar fröna.
  4. Ta upp degen på lätt mjölat bord och knåda igenom den. Dela degen i två delar och kavla ut till två plattor.
  5. Bred hallon och kokos på plattorna och rulla ihop till två rullar.
  6. Dela rullarna i 8 delar vardera, sammanlagt 16 bullar. Placera dem med lite mellanrum i en smord, ugnsfast form. Låt dem jäsa i ungefär en halvtimma, eller tills de börjar knuffas. Så här långt är receptet i stort sett det samma som för en vanlig butterkaka.
  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  8. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna under duk.