Hamburgare

Det är något alldeles speciellt med hamburgare som man gör själv. Om du malt färsen själv vet du exakt vad du har i dina burgare, färskare än så blir det inte. Hamburgarens ursprung är ganska debatterad, men jag anser nog ändå att man kan se USA som den moderna hamburgarens hemland alldeles oaktat tidigare mer eller mindre märkliga köttkreationer som stoppats i bröd. En hamburgare består av en enda ingrediens anser jag: köttfärs. Vill du gegga med ägg och annat är det receptet på pannbiff du vill ha, inte hamburgare. Prova gärna en annorlunda öl till burgaren!

Hamburgare
Eftersom det är så få ingredienser i en hamburgare är kvalitén på råvaran och omsorgen om densamma desto viktigare.
Hamburgare
Eftersom det är så få ingredienser i en hamburgare är kvalitén på råvaran och omsorgen om densamma desto viktigare.
Portioner Tillagningstid
4st 20min
Portioner
4st
Tillagningstid
20min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Dela färsen i fyra delar, använd gärna våg så du ser att det blir lika. De blir klara samtidigt då.
  2. Forma färsen till köttpuckar, kläm ur luften ur dem men överarbeta inte färsen. Gör puckarna tunnare i mitten, de reser sig gärna lite under stekningen. Har du fler burgare än du behöver kan du i det här läget styckförpacka dem och frysa in de du inte behöver till ett senare tillfälle.
  3. Stek hamburgarna i het panna. Tryck inte på dem med stekspaden, då klämmer du bara ut de goda safterna. Ställ en kastrull eller nått som väger lite på burgarna när du lägger dem i pannan, så får de svårare att resa sig.
  4. Under stekningens gång kan du pensla köttet med glaze för att få extra smak på stekytan. Stek dem inte för länge, då blir de torra och trista. 2-3 minuter per sida räcker.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.