Hasselnötscrème

Hasselnötscrème, som de flesta av oss känner igen som Nutella, är mångsidigt och faktiskt inte så väldigt svårt att göra. Skalen faller enkelt av om man gnuggar nötterna med en grov handduk efter att man har rostat dem en stund i ugnen, cirka 10 minuter i 200 grader räcker för att skalen ska börja spricka och lossna. Sedan är det bara att hoppas att mixern är bra och har vassa knivar, ju längre du kör ju finare blir crèmen. Crèmen blir ganska rinnig när den är varm men den stelnar när den svalnar. Ta fram den och låt den bli rumstempererad innan du ska använda den.

Hasselnötscrème
Nutella uppfanns 1949 av den italienska konfekttillverkaren Pietro Ferrero och kallades Supercrema
Hasselnötscrème
Nutella uppfanns 1949 av den italienska konfekttillverkaren Pietro Ferrero och kallades Supercrema
Portioner Tillagningstid
5dl 20min
Portioner
5dl
Tillagningstid
20min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: dl
Ingredienser
Portioner: dl
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta hasselnötterna på en plåt i ugnen i cirka 10 minuter tills skalen blir mörka och spricker. Häll nötterna i en ren grov kökshandduk och gnid bort skalet. Om några skal blir kvar gör inget.
  2. Mixa nötterna i en matberedare till ett fint mjöl. Tillsätt oljan under mixningen. Fortsätt mixa medan du tillsätter resten av ingredienserna och mixa vidare tills du fått den grov- eller finkornighet du vill ha.
  3. Häll upp i burk och förvara svalt.