Om du redan testat den röda havreotton och tyckte om den kanske du är sugen på att testa en grön variant också. Ska du servera den som tillbehör till exempelvis till lax behöver du inte fullt lika mycket räkor som om du tänker servera den som ensam huvudrätt. Öka mängden till cirka 90-110g per portion, beroende på hur hungriga personer du ska servera, om du inte hade tänkt servera lax vid sidan. Nybakade frallor är extremt gott till.

Spenat, räkor och havre står för majoriteten av smakerna.

Havreotto med spenat och räkor

Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 3 port
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 130 g spenat hackad
  • 3 dl mathavre
  • 4,5 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 170 g Räkor färska eller frysta
  • 1,5 dl västerbottenost

Instruktioner

  • Tina spenaten om du använder fryst eller finhacka den färska. Blanda spenaten med havren, vattnet och buljongtärningen. Låt sjuda i 12-15 minuter eller tills allt vatten är borta. Blanda ner räkorna och låt dem precis bli varma men inte mer.
  • Rör ner osten precis före servering. Smaka av med salt och peppar.