Om man har förmånen att ha en egen glassmaskin kan man göra egen lyxglass lite när man vill, och honungsglass hör definitivt till kategorin lyxglass. Honung ger en fylligare och rundare sötma, och jag brukar hetta upp gräddmjölken med äggulorna till cirka 70 grader. Äggulor tål inte temperaturer över ca 84 grader, sedan börjar de koagulera. Har du ingen termometer så värm hellre för lite än för mycket, annars smakar glassen äggröra och såvida du inte heter Heston Blumenthal och tänker göra frukostglass med smak av bacon och ägg är äggig glass inget att sträva efter.

Honungsglass
Sötman kommer enbart från svensk honung.
Honungsglass
Sötman kommer enbart från svensk honung.
Portioner Tillagningstid
1liter 1timma
Portioner
1liter
Tillagningstid
1timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: liter
Ingredienser
Portioner: liter
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Värm upp grädden och äggulorna, hetta inte upp glassen över 84 grader bara.
  2. Häll i honungen och ta av gräddsmeten från värmen.
  3. Låt smeten kallna innan du kör den cirka 60 minuter i glassmaskinen.