Köttgryta är en praktisk maträtt om man vill göra mycket mat, kanske för att ha i frysen eller till matlåda. Det är dessutom lätt att göra gott. Det som krävs är tid och tålamod, ett långkok låter sig inte stressas.

Höstköttgryta
Ge koket tid så får du en mustig, smakrik köttgryta full av höstens läckerheter.
Höstköttgryta
Ge koket tid så får du en mustig, smakrik köttgryta full av höstens läckerheter.
Portioner Tillagningstid
5portioner 2timmar
Portioner
5portioner
Tillagningstid
2timmar
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skär ren högreven och dela den i stora kuber. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det med matfett i en stekgryta.
  2. Tillsätt den borstade och delade svampen, strimlad paprika, slantade morötter och hackad lök. Låt fräsa i 4-5 minuter.
  3. Späd med vin och buljong, eller fonden om du använder det. Tillsätt tomatpuré och eventuellt lite vatten efter behov.
  4. Låt puttra i ungefär 1,5 timma, eller tills köttet är klart. Red av med lite maizena och smaka av med salt och peppar. Behöver grytan mer syra kan du med fördel använda en liten skvätt rödvinsvinäger, bara någon matsked, för att ytterligare höja syran.