Jag har låtit mig inspireras av främst två recept, peshawari chana och rajma chawal, och resultatet blev en kryddig och god bönröra med vita bönor, chili och en massa indiska smaker som inte påminner om chili sin carne ett dugg.

Indiska heta bönor
Kryddig, smakrik och väldoftande böngryta.
Indiska heta bönor
Kryddig, smakrik och väldoftande böngryta.
Portioner Tillagningstid
2portioner 45minuter
Portioner
2portioner
Tillagningstid
45minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Hacka lök, tomater och vitlök grovt. Fräs i oljan. Tillsätt de krossade tomaterna och samtliga kryddor.
  2. Låt puttra en liten stund, ett par minuter. Hacka chilifrukten och tillsätt den.
  3. Häll på vattnet och bönorna och låt sjuda i 20-30 minuter på ganska låg värme tills det reducerats ner till den rätta konsistensen.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar innan du serverar med nybakat bröd.