Indiska heta bönor

Jag har låtit mig inspireras av främst två recept, peshawari chana och rajma chawal, och resultatet blev en kryddig och god bönröra med vita bönor, chili och en massa indiska smaker som inte påminner om chili sin carne ett dugg.

Kryddig, smakrik och väldoftande böngryta.

Indiska heta bönor

Måltid: Huvudrätt
Kök: Indien
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 480 g bönor 2 burkar
  • 400 g krossade tomater
  • 3 st tomater grovt hackade
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st chilifrukt
  • 2 msk olja
  • 1 tsk currypasta grön
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk koriander
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 dl vatten
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Hacka lök, tomater och vitlök grovt. Fräs i oljan. Tillsätt de krossade tomaterna och samtliga kryddor.
  • Låt puttra en liten stund, ett par minuter. Hacka chilifrukten och tillsätt den.
  • Häll på vattnet och bönorna och låt sjuda i 20-30 minuter på ganska låg värme tills det reducerats ner till den rätta konsistensen.
  • Smaka av med salt och svartpeppar innan du serverar med nybakat bröd.

Rulla till toppen