Ischoklad är förvinnande gott och ganska enkelt att göra. Om du ledsnat på den klassiska smaken av ljus eller mörk choklad kan du alltid smaksätta din ischoklad med mandellikör, konjak, apelsinskal eller pepparmint. Hemgjort godis blir alltid uppskattat, antingen som något sött och gott till kaffet på maten eller som present till värden eller värdinnan på julfesten.

Ischoklad
Ett klassiskt julgodis!
Ischoklad
Ett klassiskt julgodis!
Portioner Tillagningstid
65st 15min
Portioner
65st
Tillagningstid
15min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Bryt chokladen i bitar, lägg bitarna i kastrull tillsammans med kokosfettet. Sätt i kastrullen i ett s.k. vatten bad: man sätter ner kastrullen i en större kastrull med kokvatten, se till så att inte vattnet skvätter ner i chokladen.
  2. Låt choklad och fett smälta i vattenbadet. Om du sätter kastrullen med chokladen direkt på plattan riskerar du att bränna vid chokladen och förstöra kastrullen i värsta fall. Om du ska ha ytterligare smaksättning blandar du i den nu.
  3. Ställ ut ischokladformar på en plåt eller bricka.
  4. Fyll i smet i formarna och ställ dem svalt så att de stelnar. Förvaras kallt i burk med lock och smörgåspapper mellan lagren.