Den här idén fick jag av Ello i Lammhult, som för övrigt gör de godaste isterbanden jag känner till. Lika delar innanmäte från isterband och nötfärs blandas så noga det bara går i en skål, räkna med att det ändå blir lite svårt att få burgarna att hålla ihop. Peta inte för mycket på dem! Jag menar det verkligen! Jag valde dock att hoppa över såväl chilisås som senap, isterbanden är så goda som de är. Det räcker med de för att det ska bli gott!

Komplettera med hemgjord ketchup och senap så blir det perfekt!
Isterbandsburgare
Komplettera med hemgjord ketchup och senap så blir det perfekt!
Portioner Tillagningstid
4burgare 30minuter
Portioner
4burgare
Tillagningstid
30minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: burgare
Ingredienser
Portioner: burgare
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Ta bort skinnet från isterbanden och skär dem i små bitar.
  2. Blanda isterbandsinnanmätet med nötfärsen. Försök att blanda ordentligt. Salta och peppra efter behag.
  3. Stek på medelvärme i rikligt med smör, och peta inte på hamburgarna förrän det är dags att vända dem!