Svenska jordgubbar hör sommaren till, och en av smakerna som går otroligt bra ihop med jordgubbar är lime. Marinera jordgubbarna i socker och limesaft en liten stund innan du svänger ihop den här så får du mycket mer smak!

Jordgubbsdröm
Stora portioner, men det är ju så gott!
Jordgubbsdröm
Stora portioner, men det är ju så gott!
Portioner Tillagningstid
2portioner 15minuter
Portioner
2portioner
Tillagningstid
15minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Tvätta och riv skalet av limefrukterna. Skölj och dela varje jordgubbe i 4 delar och lägg i en skål.
  2. Blanda jordgubbarna med strösocker och pressa över limesaften.
  3. Krossa kexen och smält smöret. Blanda kexsmulet med det smälta smöret och fördela i botten av två serveringsskålar eller serveringsglas.
  4. Blanda crème fraiche, lemon curd och florsocker. Vispa tills det är slätt.
  5. Varva marinerade jordgubbar, den smaksatta fraichen och toppa med lite rivet limeskal.