I grunden samma recept som citronglassen, fast smaksättningen står färska jordgubbar och lime för. Välj ut de allra finaste till garneringen och låt de som mjuknat lite men bara är fula, inte dåliga, bli glass. Den här glassmeten ska inte sjudas, och behöver sådeles inte kylas vilket gör att hela processen går mycket fortare. Perfekt för dagar då man har bråttom att få tag på en äkta gräddglass!

Jordgubbsglass med lime
Fräschör från lime och sötma från solmogna jordgubbar. Det kan inte bli godare!
Jordgubbsglass med lime
Fräschör från lime och sötma från solmogna jordgubbar. Det kan inte bli godare!
Portioner Tillagningstid
1liter 1,5timma
Portioner
1liter
Tillagningstid
1,5timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: liter
Ingredienser
Portioner: liter
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna. Spara några till garneringen.
  2. Vispa äggulorna med sockret. Riv ner skalet från limefrukterna i äggulorna, var noga med att inte få med det vita. Kläm ur saften i en separat skål och använd för att smaksätta glassmeten, om det är väldigt saftiga frukter kanske du bara behöver saften från den ena. Smaka dig fram!
  3. Blanda ner grädde och mjölk i äggvispet. Smaka av smeten så den är lagom söt och har en svag smak av lime.
  4. Häll i de skivade jordgubbarna i smeten och kör den i glassmaskinen, 45 minuter räcker för servering direkt.
  5. Skopa upp i skålar och varva med färska skivande jordgubbar.