I grunden samma recept som citronglassen, fast smaksättningen står färska jordgubbar och lime för. Välj ut de allra finaste till garneringen och låt de som mjuknat lite men bara är fula, inte dåliga, bli glass. Den här glassmeten ska inte sjudas, och behöver sådeles inte kylas vilket gör att hela processen går mycket fortare. Perfekt för dagar då man har bråttom att få tag på en äkta gräddglass!

Fräschör från lime och sötma från solmogna jordgubbar. Det kan inte bli godare!

Jordgubbsglass med lime

Måltid: Efterrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 1 timme
Portioner 1 liter
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar färska
  • 2 st lime skalet, saften
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 5 st äggulor
  • 1 dl strösocker

Instruktioner

  • Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna. Spara några till garneringen.
  • Vispa äggulorna med sockret. Riv ner skalet från limefrukterna i äggulorna, var noga med att inte få med det vita. Kläm ur saften i en separat skål och använd för att smaksätta glassmeten, om det är väldigt saftiga frukter kanske du bara behöver saften från den ena. Smaka dig fram!
  • Blanda ner grädde och mjölk i äggvispet. Smaka av smeten så den är lagom söt och har en svag smak av lime.
  • Häll i de skivade jordgubbarna i smeten och kör den i glassmaskinen, 45 minuter räcker för servering direkt.
  • Skopa upp i skålar och varva med färska skivande jordgubbar.