Det räcker nästan att titta på färgen för att gissa vad den här likören kommer att smaka. Att göra en likör med smak av jordgubbar är knappast det mest fantasifulla man kan ge sig på, men vad spelar det för roll med den smaken. Jordgubbar har en smak som verkligen kan överta hela likören. Om det är säsong så försök att få tag på svenska färska jordgubbar eftersom det förhöjer smaken ännu mer.

Röd som solnedgången och med smak av sommar.

Jordgubbslikör

Måltid: Dryck
Kök: Sverige
Tillagningstid 12 minuter
Portioner 5 dl
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 dl jordgubbar
  • 4 dl okryddat brännvin
  • 1,5 dl vit sirap

Instruktioner

  • Skölj och rensa jordgubbarna och placera dem en glasburk och häll över alkoholen.
  • Förslut burken och låt burken stå i 8 veckor, men glöm inte att skaka den då och då.
  • Sila blandningen till en glasskål och rör ner sirapen i vätskan. Häll upp på flaskor och förslut dem ordentligt.
  • Låt flaskorna stå mörkt i minst 4 veckor före servering.