Tre av de mest juliga smakerna, apelsin, kanel och nejlikor, i en klar lag ger sillen en rund och fyllig smak. Med 5-minuterssill kan du ha den här ljuvligheten klar på 5 minuter. Om du låter den stå i kylen över natten blir den bäst, då hinner sillen ta åt sig av alla smakerna.

Julsill
Portioner Tillagningstid
1burk 5minuter plus tid i kylen
Portioner
1burk
Tillagningstid
5minuter plus tid i kylen
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: burk
Ingredienser
Portioner: burk
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Koka upp vatten, ättikssprit och socker tillsammans med kryddorna. Låt lagen svalna.
  2. Ta upp 5-minuterssillen och låt den rinna av. Dela i lagom munsbitar.
  3. Tvätta och skiva apelsinerna så tunt som du klarar av och kniven tillåter.
  4. Varva sillbitar, apelsin, kryddnejlikor i en ren och lufttät burk. Häll över lagen och peta ner kanelstängerna.
  5. För bästa resultat, låt stå över natten men den är fullt godkänd redan efter 1-2 timmar i kylen.