Den enda smaken i det här receptet är kaffe, det är det å andra sidan desto mer av. Tanken är att kaffeglassen ska serveras i måttliga mängder till andra efterrätter som behöver serveras med glass, och där en tydlig kraftfull smak är att föredra. Minskar man mängden kaffepulver blir det inte lika starkt, då blir den å andra sidan lite menlös tycker jag. Genom att byta vispgrädde mot matlagningsgrädde håller jag nere mängden kalorier men det är ändå svårt att påstå att det är nyttigt. Det handlar mer om att det inte är fullt lika onyttigt, och den goda smaken är densamma!

Kaffeglass
Kaffeglass med mycket kaffesmak!
Kaffeglass
Kaffeglass med mycket kaffesmak!
Portioner Tillagningstid
0,5l 1timma
Portioner
0,5l
Tillagningstid
1timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: l
Ingredienser
Portioner: l
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Värm upp grädden och blanda ner kaffepulvret och socker. Låt sjuda sakta tills socker och kaffe löst upp sig i grädden. Låt svalna lite innan du tillsätter äggulorna, om de blir för varma koagulerar de och glassen smakar konstigt.
  2. Låt glassmeten svalna innan du kör den i glassmaskinen, alternativt lägger in den i frysen. Om du gör den i frysen bör du ta ut den med jämna mellanrum och röra om, för att minska mängden iskristaller i glassen.