Kålpudding

Kålpuddingen är en klassisk rätt från det svenska köket som många säkert ätit, eller vägrat äta som barn. Om du vill kan du fräsa gul lök och blanda ner i vitkålen innan du börjar bygga ihop själva puddingen. Servera med kokt potatis, sås och rårörda lingon.

Kålpudding
Den finaste vitkålen behöver inte förkokas, istället fräser du den hackade kålen direkt i pannan tillsammans med lite smör och ljus sirap.
Kålpudding
Den finaste vitkålen behöver inte förkokas, istället fräser du den hackade kålen direkt i pannan tillsammans med lite smör och ljus sirap.
Portioner Tillagningstid
4portioner 30minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Strimla vitkålen och bryn den lätt i smör. Rör ner sirapen. Låt svalna.
  2. Blanda köttfärsen med salt och kryddor. Sätt ugnen på 175°.
  3. Lägg blandningen i en ugnssäker form, varva kål och köttfärs i flera lager. Häll över fonden. Om du använder buljongtärning måste du lösa upp buljongen i lite vatten först och hälla över buljongen över kålpuddingen.
  4. Stek kålpuddingen i ugnen 40-50 min. Känn efter med en provsticka för att känna efter när puddingen är klar.
Receptanteckningar

Energifördelning (en portion):
Fett: 12 gram
Protein: 23 gram
Kolhydrater: 13 gram

Kcalorier: 258 / portion


Andra spännande recept: