Kanelbakade bananer

Till efterrätter har jag noterat att riktigt mogna bananer är bäst. Skalet kan se lite svart och fläckigt ut, i vissa fall rent eländigt ut men bananen inuti är jättefin! De riktigt mogna bananerna är de med rikast smak, de som fortfarande är gulgröna eller gula i skalet har inte alls samma potenta, rika smak. De riktigt mogna bananerna mjuknar fortare i ugnen dessutom!

Kanelbakade bananer
Kanel, vanilj, brun farin och citron gör den här efterätten farligt god!
Kanelbakade bananer
Kanel, vanilj, brun farin och citron gör den här efterätten farligt god!
Portioner Tillagningstid
2portioner 15min
Portioner
2portioner
Tillagningstid
15min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smörj en ugnssäker form med rikligt med smör.
  3. Skala bananerna, klyv dem på längden och lägg i formen. Strö över kanel, vaniljsocker, farin och citronsaft.
  4. Stek mitt i ugnen ca 5-10 min tills bananerna är varma och lite mjuka.
  5. Servera med glass och toppa eventuellt med lite hackade nötter.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.