Kanelbakade bananer

Till efterrätter har jag noterat att riktigt mogna bananer är bäst. Skalet kan se lite svart och fläckigt ut, i vissa fall rent eländigt ut men bananen inuti är jättefin! De riktigt mogna bananerna är de med rikast smak, de som fortfarande är gulgröna eller gula i skalet har inte alls samma potenta, rika smak. De riktigt mogna bananerna mjuknar fortare i ugnen dessutom!

bananer
Kanel, vanilj, brun farin och citron gör den här efterätten farligt god!

Kanelbakade bananer

Måltid: Efterrätt
Kök: Okänt
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 st bananer
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk brun farin
  • 2 msk citronsaft

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Smörj en ugnssäker form med rikligt med smör.
  • Skala bananerna, klyv dem på längden och lägg i formen. Strö över kanel, vaniljsocker, farin och citronsaft.
  • Stek mitt i ugnen ca 5-10 min tills bananerna är varma och lite mjuka.
  • Servera med glass och toppa eventuellt med lite hackade nötter.

Rulla till toppen