Svenska äpplen är väldigt goda i diverse olika bakverk, bland annat som fyllning i kanelbullar. Välj ett syrligt och friskt äpple som kontrast till den söta bullen, om du vill prova en bulle som blir svårt att motstå!

Kanelbullar i långpanna med äpple
Bullarna blir helt fantastiska med finhackat äpple i fyllningen!
Kanelbullar i långpanna med äpple
Bullarna blir helt fantastiska med finhackat äpple i fyllningen!
Portioner Tillagningstid
20bullar 2timmar
Portioner
20bullar
Tillagningstid
2timmar
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: bullar
Ingredienser
Portioner: bullar
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt).
  2. Smula ner jästen i en degskål. Häll över mjölken och rör om.
  3. Klicka i matfettet, socker, salt och kardemumma.
  4. Mät upp mjölet och tillsätt det. Spara lite till utbakningen.
  5. Arbeta degen kraftigt, 5 minuter i matberedare eller 10 minuter för hand. Den ska kännas smidig.
  6. Låt degen jäsa till sin dubbla storlek övertäckt i degbunken. Det tar cirka 30 minuter, ibland lite längre.
  7. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en avlång och ganska tunn kaka.
  8. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut den över kakorna, fördela äppelbitarna jämt. Rulla ihop till en rulle.
  9. Dela varje rulle i 10 delar och lägg i smörad form. Låt jäsa igen, minst 40 minuter under bakhandduk. Sätt på ugnen på 225 grader.
  10. Pensla bullarna med ägget och strö över pärlsockret. Grädda bullarna i cirka 20 - 25 minuter, beroende på bullarnas storlek. De ska vara vackert gyllenbruna när du tar ut dem.