Kantarellpaj

Minipajer är praktiska munsbitar som passar att servera vid kräftskivan, picknicken eller ha i frysen som mellanmål. När kantarellerna är i säsong är det ett underbart sätt att bevara de små gyllene skatternas ljuvliga smak, det går lika bra med andra svampar förstås. Låt säsong och tillgång styra för bästa resultat.

Kantarellpaj
Små munsbitar fulla av skogens guld.
Kantarellpaj
Små munsbitar fulla av skogens guld.
Portioner Tillagningstid
16st 1timma
Portioner
16st
Tillagningstid
1timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
    Pajskal
    1. Blanda rumsvarmt smör, mjölk och ägg i en skål.
    2. Tryck ut pajskal ganska tunt i formarna. De behöver inte förgräddas.
    Pajer
    1. Vispa ägg och grädde. Smaka av med lite salt och peppar.
    2. Lägg lite svamp i varje pajform. Fyll dem inte för mycket, äggstanningen ska också få plats.
    3. Häll över äggstanningen upp till kanten på varje minipaj.
    4. Grädda mitt i 175 grader varm ugn i ungefär 35 minuter.