Kantareller är en av höstens största glädjeämnen. Om du får några över kan du alltid göra en krämig och god soppa på svampen. Byt den gula löken mot schalottenlök om du vill. Jag rekommenderar att du använder ett torrt vitt vin i soppan, gärna ett du kan tänka dig att dricka till maten, men det fungerar med vanligt matlagningsvin också. Om du hellre vill ha en soppa med lite bitar i kan du smörsteka kantareller vid sidan av och lägga ner i soppan i efterhand. Beräkna ungefär ytterligare 75g kantareller per portion i så fall.

Kantarellsoppa
Skogens guld i flytande form. Perfekt som förrätt eller lunch.
Kantarellsoppa
Skogens guld i flytande form. Perfekt som förrätt eller lunch.
Portioner Tillagningstid
2portioner 24minuter
Portioner
2portioner
Tillagningstid
24minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Borsta svampen och torrstek dem hastigt för att driva ut överskottsvätskan. Lägg svampen i SoupMakern.
  2. Skala och grovhacka löken. Lägg den i SoupMakern.
  3. Tillsätt de andra ingredienserna utom persiljan som sparas till garnering.
  4. Välj programmet för slät soppa. När soppan är klar häller du upp den i djupa tallrikar och garnerar med några nypor persilja.