Kantarellsoppa

Kantareller är en av höstens största glädjeämnen. Om du får några över kan du alltid göra en krämig och god soppa på svampen. Byt den gula löken mot schalottenlök om du vill. Jag rekommenderar att du använder ett torrt vitt vin i soppan, gärna ett du kan tänka dig att dricka till maten, men det fungerar med vanligt matlagningsvin också. Om du hellre vill ha en soppa med lite bitar i kan du smörsteka kantareller vid sidan av och lägga ner i soppan i efterhand. Beräkna ungefär ytterligare 75g kantareller per portion i så fall.

Skogens guld i flytande form. Perfekt som förrätt eller lunch.

Kantarellsoppa

Måltid: Soppa
Kök: Sverige
Tillagningstid 24 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 200 g kantareller
  • 1 st gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 7 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • persilja

Instruktioner

  • Borsta svampen och torrstek dem hastigt för att driva ut överskottsvätskan. Lägg svampen i SoupMakern.
  • Skala och grovhacka löken. Lägg den i SoupMakern.
  • Tillsätt de andra ingredienserna utom persiljan som sparas till garnering.
  • Välj programmet för slät soppa. När soppan är klar häller du upp den i djupa tallrikar och garnerar med några nypor persilja.

Rulla till toppen