Kasslerpaj

Kassler och västerbottenost passar grymt bra ihop. Båda har rikligt mycket smak och de komplementerar varandra på ett sätt som gör den här pajen svår att sluta äta av. Pensla pajskalet med lite ägg före förgräddningen om du vill ha ett riktigt krispigt och frasigt skal.

Kasslerpaj
En enkel och god paj, inga krusiduller.
Kasslerpaj
En enkel och god paj, inga krusiduller.
Portioner Tillagningstid
5-6portioner 50min
Portioner
5-6portioner
Tillagningstid
50min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
    Pajskal
    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt margarin eller smör, skuret i små bitar. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
    3. Smöra formen en pajform som är cirka 21 centimeter i diameter och klä formen med degen. Grädda pajskalet i ugnen cirka 10 minuter. Sänk temperaturen på ugnen till 200 grader.
    Fyllning
    1. Trimma och skär kasslern i små tärningar. Fördela jämt i pajskalet tillsammans med osten.
    2. Vispa ägg och grädde till skummig konsistens. Jag brukar ta 3 ägg och 0,5 dl grädde åt gången, och fyller pajen stegvis. Det blir lite lättare att vispa för hand om man inte tar alla ägg på en gång.
    3. Grädda pajen mitt i ugnen tills den fått vacker färg, cirka 25-30 minuter.