Kesoplättar har en lite annorlunda smak än vanliga plättar, därmed inte sagt att den är oangenäm. Men var beredd på en överraskning om du förväntar dig en plätt med smak av plättar. Det behövs inget extra salt, keso är salt så det räcker. Jag använde finmalet majsmjöl som man normalt använder till polenta, vilket gör plättarna glutenfria. Använd laktosfri keso och mjölkfritt steksmör så blir det dessutom laktosfritt.

Kesoplättar med saffran
Saffran som dragit i konjak ger plättarna fantastisk smak.
Kesoplättar med saffran
Saffran som dragit i konjak ger plättarna fantastisk smak.
Portioner Tillagningstid
12-14st 20min
Portioner
12-14st
Tillagningstid
20min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Vispa ner keson i äggen. Tillsätt majsmjöl och saffran. Vispa till en smet.
  2. Hetta upp en stekpanna till medelvärme och häll i flytande smör eller margarin.
  3. Använd ett decilitermått och måtta upp knappt en halv deciliter per plätt i stekpannan. Stek tills de är gyllenbruna innan du vänder dem.
  4. Servera nystekta med bär eller sylt.