Kikärtor har en trevlig egen smak som jag sedan tidigare vet passar väldigt bra med curry. Jag har ännu inte lyckats göra äggfria biffar, de faller isär och blir stekt sörja men jag fortsätter experimentera. En sak vet jag, och det är att om jag glömmer majsstärkelsen blir biffarna inte alls lyckade! Stekt smul är inte så gott. Däremot är det väldigt gott med en kall sås, typ tzatziki, till.

Tillsammans med nykokad broccoli och en enkel fraichesås är det här en alldeles utmärkt lunch.

Kikärtsbiffar med curry och morot

Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 16 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 760 g kikärtor 2 förpackningar, avrunnen vikt
  • 2 st morötter stora
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st ägg
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • smör att steka i

Instruktioner

  • Skala och riv morötterna grovt. Hacka vitlöksklyftorna. Häll av och skölj kikärtorna.
  • Kör morötter, vitlök och ärtor i matberedare eller mosa med stavmixer till en jämn smet. Tillsätt undertiden ägg, majsstärkelse och kryddor. Det blir en klickbar smet.
  • Hetta upp en stekpanna och vänta tills smöret tystnat. Klicka i rejäla matskedar och stek några minuter på varje sida. Vänd inte för snabbt, då vill de inte hänga ihop.
  • Servera med nykokad broccoli och en kall sås.