Ibland behöver man en god förrätt men man vill inte slava i köket i en halv evighet. Då är kikärtssoppa ett säkert kort. Servera den till ett fräscht vitlöksbröd så är lyckan fullständig. Om du hade tänkt servera kikärtssoppan som huvudrätt måste du dubbla mängden, portionsstorleken är baserad på att soppan ska vara en förrätt.

Smakrik soppa och nybakat bröd. Fantastiska dofter.
Kikärtssoppa för fyra
Smakrik soppa och nybakat bröd. Fantastiska dofter.
Portioner Tillagningstid
4portioner 20min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
20min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Hacka vitlök och gul lök. Fräs dem i smöret.
  2. Häll i kikärtorna, vinet, buljong och låt småkoka i cirka 10 minuter.
  3. Häll i grädden och smaka av med mera kryddor om det behövs.
  4. Stavmixa soppan slät.
  5. Knaperstek bacon och lägg i tallrikarna du ska servera soppan i.
  6. Häll upp soppan och servera till nybakat bröd.