Ibland behöver man en god förrätt men man vill inte slava i köket i en halv evighet. Då är kikärtssoppa ett säkert kort. Servera den till ett fräscht vitlöksbröd så är lyckan fullständig. Om du hade tänkt servera kikärtssoppan som huvudrätt måste du dubbla mängden, portionsstorleken är baserad på att soppan ska vara en förrätt.

Smakrik soppa och nybakat bröd. Fantastiska dofter.

Kikärtssoppa för fyra

Måltid: Soppa
Kök: Fusion
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 burk kikärtor à 400g
  • 3 dl vitt vin torrt
  • 3 dl grönsaksbuljong 1 tärning + 3 dl vatten
  • 4 dl grädde
  • 1 pkt bacon
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 50 g smör
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Hacka vitlök och gul lök. Fräs dem i smöret.
  • Häll i kikärtorna, vinet, buljong och låt småkoka i cirka 10 minuter.
  • Häll i grädden och smaka av med mera kryddor om det behövs.
  • Stavmixa soppan slät.
  • Knaperstek bacon och lägg i tallrikarna du ska servera soppan i.
  • Häll upp soppan och servera till nybakat bröd.