Det marockanska köket är influerat av det franska, arabiska och de afrikanska köken, med mustiga rika smaker och färska råvaror. Stapelkryddor är sådant som ingefära, koriander, kummin, paprika och persilja. Om du inte gillar vitlök är inte det marockanska köket något för dig, eftersom vitlök är en viktig ingrediens. Istället för kniv och gaffel äts maten med ett gott hembakat bröd, halvfabrikat och köpt bröd är ett tecken på armod och nöd. En underbar inställning till maten, tycker jag, och deras traditionellt runda bord inbjuder till att maka ihop sig runt måltiden enligt den gamla devisen finns det hjärterum finns det stjärterum. Men så är marockansk gästfrihet legendarisk också. Den här soppan är, om inte autentisk så åtminstone djupt influerad av, det spännande köket från Marocko.

En kryddig och god soppa som passar bra som både som förrätt eller som huvudrätt.
Kikärtssoppa
En kryddig och god soppa som passar bra som både som förrätt eller som huvudrätt.
Portioner Tillagningstid
2portioner 15min
Portioner
2portioner
Tillagningstid
15min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och hacka löken och fräs den i en kastrull tillsammans med kryddor och olja.
  2. Tillsätt passerade tomater och låt puttra en stund.
  3. Häll av spadet från kikärterna, skölj dem i vatten och häll ner dem i tomatsåsen. Spara en handfull ärter till dekoration om det ska vara förrätt. Om soppan ska vara huvudrätt kan det behövas en extra burk kikärtor.
  4. Låt soppan puttra några minuter till innan du mixar den med mixerstav. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer chili.
  5. Lägg i de hela kikärtorna och servera rykande het, eventuellt med yoghurt och bröd.