Fantastisk färg och smak, perfekt på det rostade brödet på morgonen. Nåltunna skivor av citronskal ger marmeladen en liten syra som kontrast till allt det söta.

Kiwimarmelad
Kiwi går alldeles utmärkt att göra marmelad på!
Kiwimarmelad
Kiwi går alldeles utmärkt att göra marmelad på!
Portioner Tillagningstid
1burk 30min
Portioner
1burk
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: burk
Ingredienser
Portioner: burk
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Gröp ur fruktköttet. Dela stora bitar. Tillsätt saften från citronen och koka upp på medelvärme. Låt sjuda under lock i cirka 5 minuter.
  2. Skala halva citronen med potatisskalare och skär skalbitarna i nåltunna strimlor.
  3. Tillsätt sockret i den sjudande fruktmassan. Rör om och tillsätt skalstrimlorna. Låt koka utan lock i cirka 10 minuter.
  4. Tillsätt Melatin och låt koka i ytterligare ett par minuter medan du skummar av marmeladen. Häll upp på väl rengjord burk, det blir ungefär 750 ml. Förvaras svalt.