Kladdkaka är alltid gott, choklad är gott och jordgubbar är gott. Följaktligen blir det här riktigt gott! Det går att använda det här receptet om man vill göra chokladbotten till tårta, fast då utesluter man jordgubbarna och gräddar kakan så den blir torr rakt igenom.

Jordgubbar ger en härlig sötma i kontrast till den mörka chokladen.

Kladdkaka med jordgubbar

Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 1 timme 5 minuter
Portioner 8 bitar
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 100 g choklad
  • 2,5 dl mjöl
  • 12.5 dl kakao
  • 200 g jordgubbar frysta, tinade
  • 1 dl ljus sirap
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl brun farin
  • 3 st ägg

Instruktioner

  • Smörj och bröa en form, ca 24cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smör och choklad. Blanda socker, farin, ljus sirap och ägg i en annan skål.
  • Blanda i det smälta i äggblandningen. Sikta i mjöl och kakao. Det blir en ganska seg smet.
  • Häll upp smeten i formen och peta ner små tinade jordgubbar jämt fördelat i kladdet. Dela stora jordgubbar.
  • Grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter. Servera sval med grädde.