Kladdkaka går ganska fort att svänga ihop, proportionerna mellan råvarorna är inte superviktig och det blir gott nästan hur man än bär sig åt. Grovhacka mörk choklad till smeten för att få små delikata fickor av chokladighet mitt i kakan. Whisky ger kakan en vuxen smak som passar perfekt till kaffet.

Kladdkaka med mörk choklad och whisky
Kladdkakan avnjuts bäst kall med vispad grädde och en kopp kaffe.
Kladdkaka med mörk choklad och whisky
Kladdkakan avnjuts bäst kall med vispad grädde och en kopp kaffe.
Portioner Tillagningstid
6port 30min
Portioner
6port
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: port
Ingredienser
Portioner: port
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form, ca 24cm i diameter. Skär smöret i kuber.
  2. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt smöret. När det börjar bli "trögt" tillsätt äggen, ett i taget.
  3. Blanda i whisky och hackad choklad. Bred ut smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i 20-30 minuter, den kortare tiden för mycket kladd och den längre tiden för en torrare kaka.
  4. Ta ut kakan och låt den svalna under handduk. Servera med grädde eller vaniljvisp.