Kladdkaka är en favorit här hemma, men det ska vara Kung Markattas kakao med mycket kakaosmak. Det kan tyckas märkligt att jag, som inte gillar whisky, använder whisky i kladdkakan men smaken den bidrar med är inte alls otrevlig. Kaffe, whisky och vanilj blandar sig med kakaon och bildar en helt egen smakbild som är mycket trevlig.

Kladdkaka med kaffe och whisky
Kladdkakan avnjuts bäst kall med vaniljvisp och en kopp kaffe.
Kladdkaka med kaffe och whisky
Kladdkakan avnjuts bäst kall med vaniljvisp och en kopp kaffe.
Portioner Tillagningstid
6port 35min
Portioner
6port
Tillagningstid
35min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: port
Ingredienser
Portioner: port
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form, ca 24cm i diameter. Smält smöret.
  2. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt smöret. När det börjar bli "trögt" tillsätt äggen, ett i taget.
  3. Blanda i whisky och kaffe. Bred ut smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i ungefär 20 minuter.
  4. Ta ut kakan och låt den svalna under handduk. Sikta över florsocker före servering och servera med grädde eller vaniljvisp.