En morotskaka är aldrig helt fel på fikabordet och den här är det strykande åtgång på. Välj den vanliga, fullfeta varianten av färskost. Vi använde helt vanliga naturell Philadelphia, ingen lightvariant. Om du tycker om citron klarar frostingen lätt av med saft än 1 msk så våga brassa på. Eller smaksätt med lime eller något annat du tycker om, om det är så att citron inte är din grej.

Frosting med sötsyrlig smak av florsocker och citron passar utmärkt till morotskaka.
Klassisk morotskaka
Frosting med sötsyrlig smak av florsocker och citron passar utmärkt till morotskaka.
Portioner Tillagningstid
10bitar 1,5timma
Portioner
10bitar
Tillagningstid
1,5timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: bitar
Ingredienser
Portioner: bitar
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
    Morotskaka
    1. Sätt ugnen på 175 grader. Täck botten av en springform, ca 24 cm i diameter använde jag, med bakplåtspapper. Skala och riv morötterna.
    2. Vispa ägg och strösocker vitt och poröst. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan och vispa samman. Ballongvisp går bra men elvisp går fortare.
    3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, malen kanel och salt i en separat skål. Rör ner i äggvispet.
    4. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 50-60 minuter tills en tandpetare kommer ut ren. Låt kakan svalna helt innan du brer på frostingen.
    Frosting
    1. Vispa ingredienserna till glasyren tills det blivit en jämn och fluffig smet. Det kan ta några minuter även med elvisp.
    2. Bred glasyren över den kalla kakan och servera som den är eller garnera med exempelvis hackade nötter.