Kokosbollar

Huvudingrediensen i den här bollen är kokos, tätt följd av smör och choklad men inte ett spår av havre. Beroende på vad du väljer att rulla bollarna i blir de så gott som sockerfria dessutom, om du hör till dem som bekymrar dig för det. Kokosflingor, hackade nötter eller ögonkakao fungerar om du vill hålla dig borta från socker. Har du inga sådana betänkligheter är florsocker eller pärlsocker också alternativ värda att överväga! Gör en lite större sats på en gång, när du ändå är i farten. De går att frysa in!

Havrefria kokosbollar, lätta att göra helt sockerfria om man vill.

Kokosbollar

Måltid: Fikabröd
Kök: Okänt
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 20 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 4 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl kakao börja med 0,5 och tillsätt lite i taget av resten tills du är nöjd
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 msk kaffe kallt
  • 1 tsk vaniljpulver eller 3 tsk vaniljsocker
  • 1-2 dl garnering pärlsocker, kokosflingor, kakao eller florsocker att rulla i

Instruktioner

  • Blanda rumsvarmt smör med hasselnötsmjöl, kokosflingor, kaffe, vanilj och så mycket av kakaon som du tycker är gott. Jag är en exceptionell chokladälskare, så jag tar hela decilitern, men de flesta tycker nog bättre om hälften så mycket.
  • Låt smeten stå en stund i kylen så den blir fastare i konsistensen och lite mer lätthanterad. Forma till bollar och rulla i pärlsocker, kokosflingor, kakao eller florsocker.
  • Förvara kallt, eller frys in för framtiden.
Rulla till toppen