Frukostgröt måste inte vara en orgie i spannmål, det går att göra en god och näringsrik gröt ändå. Här har vi gjort gröt med en bas av kokosmjölk, ägg står för konsistensen och de olika nötterna och fräna bidrar med så väl tuggmotstånd som näring och mättnad. Toppa med lite goda bär eller skivad banan.

Kokosgröt med bär och nötter
Blåbär är inte bara väldigt goda, de är otroligt nyttiga också.
Kokosgröt med bär och nötter
Blåbär är inte bara väldigt goda, de är otroligt nyttiga också.
Portioner Tillagningstid
1portion 10minuter
Portioner
1portion
Tillagningstid
10minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portion
Ingredienser
Portioner: portion
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Knäck ner äggen i en kastrull och blanda med kokosmjölk, vatten, linfrön och hasselnötsmjöl.
  2. Låt sjuda på medelhög värme. Rör om då och då och ta kastrullen från värmen när önskas grötkonsistens uppnås.
  3. Hacka mandeln och fördela denna samt solroskärnorna över gröten. Pudra över kanel och servera tillsammans med lite bär.