En snabb, inte väldigt vacker men god middag som kan vara klar snabbare än du hinner koka färdigt riset. Allting går att ta direkt från frysen eller konserv, för maximal hållbarhet. Spiskummin är nyckeln till smaken, var frikostig med det och svartpeppar så blir det lite fart på anrättningen. Svartpeppar är svårt att överdosera, så det kan man gasa på med. Komplettera med en buljongtärning, lite cayennepeppar och en nypa salt så är du klar. Vill du ha mer sås kan du alltid hälla i en burk krossade tomater till, glöm inte att öka mängden kryddor rejält i så fall. Serveras lämpligen till fullkornsris som har mycket smak och lite tuggmotstånd.

Har du inte korv av falutyp går det bra med vilken annan korv som helst som du tycker om.

Korvgryta

Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 800 g falukorv
  • 1 liter grönsaksblandning frysta
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk buljongtärning
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • salt & svartpeppar
  • persilja fryst
  • 100 dl vatten eventuellt

Instruktioner

  • Dela korven i lagom stora bitar och fräs i oljan.
  • Häll på de djupfrysta grönsakerna. Fräs dem någon minut så de börjar släppa vatten. Om de inte är samarbetsvilliga får du eventuellt tillsätta en liten skvätt vatten. Det kokar bort. Släng ner buljongtärningen så den löser upp sig i vätskan.
  • Tillsätt kryddorna utom persiljan och de krossade tomaterna. Rör om, koka upp. Strö över persilja strax före servering.