Champinjonsoppa är en klassiker som inte är särskilt svår att göra, särskilt inte om man har en soppmaskin tillgänglig. Stavmixer och kastrull går lika bra, fast man slipper passa och vara i köket om man överlåter soppskapandet på maskinen. Varmhållningsfunktionen är synnerligen trevlig dessutom, det tar en knapp halvtimma att göra soppan och den kan varmhålla i ytterligare en timma efter det. Synnerligen praktiskt om man har rörliga tider och inte vill stå vid spisen för mycket.

Hastigt brynta champinjoner och persilja till garnering ger soppan ett vackert lyft.
Krämig champinjonsoppa
Hastigt brynta champinjoner och persilja till garnering ger soppan ett vackert lyft.
Portioner Tillagningstid
2portioner 24minuter
Portioner
2portioner
Tillagningstid
24minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Borsta svampen och lägg undan 3-4 stycken. Lägg de andra i SoupMakern, dela de största.
  2. Tillsätt de andra ingredienserna utom persiljan som sparas till garnering.
  3. Välj programmet för slät soppa. Skiva de sparade svamparna och fräs hastigt i lite smör, inte för mycket det räcker med någon minut i het panna.
  4. När soppan är klar häller du upp den i djupa tallrikar, garnerar med svampfräset och några nypor persilja.