En härlig, mustig kycklinggryta med mycket smaker utan att vara överdrivet stark. Perfekt i höstrusket, antingen till indiskt basmatiris eller vanligt vitt ris. Den är en bra matlåderätt eftersom kryddorna inte bleknar utan grytan behåller sin smakrikedom även efter återuppvärmning.

Smakrik kycklinggryta som är synnerligen lämplig att frysa in i matlådor.

Kryddig kycklinggryta

Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion
Tillagningstid 1 timme 10 minuter
Portioner 8 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 kg kycklingbröst i munsbitar
  • 250 g champinjoner skivade
  • 1 st gul lök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor krossade
  • 1 burk krossade tomater à 400g
  • 5 msk vetemjöl
  • 3 tsk koriander malen
  • 2,5 tsk kryddnejlika
  • 3,5 tsk kanel
  • 2,5 tsk chilipulver
  • 5 dl buljong kyckling eller grönsak
  • rapsolja så det täcker botten på grytan

Instruktioner

  • Hacka upp kycklingen, lägg i en skål. Blanda mjölet, koriandern, kanelen, nejlikan och salt och peppar efter smak i en annan skål eller på en tallrik, häll över det på kycklingen och rör runt med en sked så att det fördelas jämt på alla bitar.
  • Hetta upp oljan, sänk värmen och ha i kycklingen låt puttra i 7–9 min, kycklingen ska ha en ljusbrun eller brun färg.
  • Ta ur kycklingen med en hålslev och ställ på en tallrik eller i en skål. Ha i champinjoner, gul lök och vitlök låt puttra tills de mjuknar upp.
  • Ha sedan i de krossade tomaterna, buljongen, och chilipulvret, rör om ordentligt och låt koka upp innan du sänker värmen och har i kycklingen igen.
  • Rör runt ordentligt lägg på ett lock och sätt timmer på 25-30 min, rör runt med jämna mellanrum.
  • Rör om och smaka av och krydda med salt och peppar eller koriander om du tycker det behövs.
  • Servera rykande het på en bädd av ris.